Paistetut muikut


Paistetut muikut ja perunamuusi, nopea ja helppo ruoka vaikka arki-iltaan.


paistetut muikut


800 g muikkuja
1½ dl ruisjauhoja
1½ tl suolaa
valkopippuria

1 kg muusiperunaa
3 rkl voita
1 tl suolaa
3-4 dl täysmaitoa

Poista muikuista pää ja niiden mukana sisälmykset.
Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kieritä muikut jauhossa ja paista voissa pannulla molemmilta puolilta. Pidä lämpimänä 50-asteisessa uunissa.

Valmista perunamuusi: kuori ja puolita perunat. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan voi ja suola.
Kun voi on sulanut, muusaa perunat survimella. Lisää lämmitetty maito vähitellen samalla perunoita survoen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.


Kommentit

Suositut tekstit