Kiinalainen karamellipossu


Glorian ruoka ja viini -lehdessä 02/2017 teemana oli aasialainen ruoka. Sieltä löytyi monta suosikkia. Tässä vielä yksi, hong chao rou. Älkää antako tumman ulkonäön pelästyttää, oli aivan mahtavan makuista.

Kiinalainen karamellipossu


Ruokaan käytin:

n. 1 kg possun kassleria
4 valkosipulinkynttä
n. 4 cm pala inkivääriä
1 dl öljyä
0,9 dl ruokosokeria
0,75 dl kuivaa sherryä (voi korvata omenamehulla)
0,75 dl tummaa kiinalaista soijakastiketta
0,6 dl punaviinietikkaa
reilu 2 tl suolaa
1 tl mustapippuria (myllystä)

Paloittele possu n. 4x4 cm kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri.

Kuullota valkosipulia ja inkivääriä pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon ruokosokeri ja kuullota, kunnes sokeri on sulanut.

Lisää pataan porsaanliha ja ruskista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon muut aineet ja hauduta kannen alla noin kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa ja kastike kiehunut kokoon.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit