Sopivasti tulinen kanawokki

Wokkeja on helppo ja nopea tehdä ja näitä saa helposti muunneltua. Kanan voi vaihtaa esim. lihasuikaleisiin tai katkarapuihin. Wokkikastikkeen ohjeen nappasin maustetahnapurkin kyljestä - toimii!



kanawokki

Tarvitaan:

600g broilerin fileetä
wokkivihanneksia
nuudelia
öljyä

Wokkikastike:
6 rkl tamarinditahnaa
n. 3 rkl punaista chilitahnaa
4 rkl soijaa
4 rkl sokeria
2 rkl maissijauhoa
2 dl vettä

Tee ensin kastike: kaikki ainekset kattilaan ja annetaan kiehua viitisen minuuttia.

Leikkaa broileri sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Ruskistin ensin broilerin pienissä erissä wokissa. Seuraavaksi wokkasin pakastevihanneksia viitisen minuuttia pienessä määrässä öljyä. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Minulla oli nuudelikiekkoja, joita haudutin kolmisen minuuttia kiehautetussa vedessä ja sen jälkeen wokkasin nopeasti. Kaikki ainekset samaan wokkiin ja sekaan kastike.
Olen myös wokannut kaikki samaan aikaan samassa pannussa mutta silloin pannu tahtoo tulla liian täyteen, jotta saisi kaikki ainekset kypsymään tasaisesti.
Tulisuusaste sopi koko perheelle ja ruoka hävisi parempiin suihin alta aikayksikön.



Kommentit

Suositut tekstit